Beheer cookies

U gaat de Femibion ​​website verlaten en wordt doorgestuurd naar een externe leverancier / partner website. Wilt u doorgaan?

Over ons

Je partner op deze reis naar het ouderschap

Je zal een lange weg afleggen vanaf het moment dat je weet dat je wil zwanger worden tot het moment dat je je baby in je armen kan houden. Wij begeleiden jou op deze wonderbaarlijke reis. We voorzien informatie, delen onze expertise en geven praktische tips voor alle onderwerpen die met zwangerschap te maken hebben. Hoe bereid je je voor op een zwangerschap? Wat houdt gezond eten in voor zwangere vrouwen? Is borstvoeding voor jou? Op die vragen en nog vele andere komen hier we terug. 

Voeding & zwangerschap

OMNIBIONTA® PRONATAL neemt ook de gezondheid en voedingsbehoeften van de moeder ernstig. Het is altijd belangrijk om een gezonde levensstijl en een gezonde voeding aan te houden, maar tijdens deze periode moet je er extra op letten. Je hebt speciale behoeftes vanaf het moment dat je wil zwanger worden totdat het moment dat je borstvoeding geeft. Daarom ontwikkelde OMNIBIONTA® PRONATAL twee supplementen met foliumzuur voor de twee verschillende fases van de zwangerschap. De OMNIBIONTA® PRONATAL voedingssupplementen voorzien zwangere vrouwen en vrouwen die willen zwanger worden van de voedingsstoffen die zij nu vooral nodig hebben, zoals folaten (Metafolin® en foliumzuur) en DHA. In combinatie met een evenwichtige en gevarieerde voeding, kan het jou en je baby ondersteunen tijdens deze belangrijke periode. OMNIBIONTA® PRONATAL bevat o.a. folaat, een voedingsstof die essentieel is tijdens de zwangerschap omdat ze weefselgroei bij de moeder stimuleert, met inbegrip van de vorming van de placenta1. Via de placenta krijgt de ongeboren baby alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen. Het omega-3-vetzuur DHA draagt dan weer bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen en ogen van de foetus en de zuigeling die borstvoeding krijgt2.

1Door een supplement van foliumzuur in te nemen, neemt de folaatconcentratie bij de moeder toe. Een lage folaatconcentratie bij de zwangere moeder is één van de risicofactoren voor afwijkingen in de ontwikkeling van de neurale buis bij de groeiende foetus. Vrouwen worden daarom aanbevolen om dagelijks een supplement van 400µg foliumzuur in te nemen gedurende minstens één maand vóór en tot drie maanden na de bevruchting. Het is wetenschappelijk bewezen dat een lage folaatconcentratie bij de moeder een belangrijke risicofactor vormt voor afwijkingen aan de neurale buis. Ook andere factoren, zoals erfelijke factoren, kunnen het risico op een afwijking aan de neurale buis verhogen.

2Bij DHA geldt de aanbeveling voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, om dagelijks een extra hoeveelheid van 200 mg DHA in te nemen, naast de aanbevolen dagelijkse inname voor volwassenen van omega-3-vetzuren (250 mg DHA + EPA).

Onze website

Of je nu wil zwanger worden of net mama bent geworden, op deze website ontdek je in onze drie categorieën Kinderwens, Zwangerschap en Eindelijk mama alle informatie die je tijdens deze spannende periode moet weten. 

Neem contact op met je arts of gynaecoloog

We geven enkel algemeen advies, elke zwangerschap is immers anders en verschilt van persoon tot persoon. Mocht je vragen of twijfels hebben, neem dan contact op met je arts of gynaecoloog. Bespreek ook steeds elke inname van geneesmiddelen en voedingssupplementen, al dan niet op voorschrift, met jouw arts of gynaecoloog.