Beheer cookies

U gaat de Femibion ​​website verlaten en wordt doorgestuurd naar een externe leverancier / partner website. Wilt u doorgaan?

Producten

De OMNIBIONTA® PRONATAL voedingssupplementen voorzien in passende voedingsstoffen en vooral in folaat (Metafolin® & foliumzuur) en DHA. In combinatie met een evenwichtige en gevarieerde voeding, kan het jou en je baby ondersteunen in deze speciale en opwindende periode. Zo bevat het bijvoorbeeld folaat, een voedingsstof die een belangrijke rol speelt tijdens de zwangerschap omdat ze bijdraagt aan weefselgroei bij de moeder, met inbegrip van de vorming van de placenta.* Via de placenta krijgt de ongeboren baby alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen. Wanneer de mama het omega-3-vetzuur DHA inneemt, draagt dit bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen en ogen van de foetus en de zuigeling die borstvoeding krijgt.**

Of je nu zwanger wilt worden of net mama bent geworden, selecteer je zwangerschapsfase en ontdek alle informatie die je op dit moment moet weten. 

*Door een supplement van foliumzuur in te nemen, neemt de folaatconcentratie bij de moeder toe. Een lage folaatconcentratie bij de zwangere moeder is één van de risicofactoren voor afwijkingen in de ontwikkeling van de neurale buis bij de groeiende foetus. Vrouwen worden daarom aanbevolen om dagelijks een supplement van 400µg foliumzuur in te nemen gedurende minstens één maand vóór en tot drie maanden na de bevruchting. Het is wetenschappelijk bewezen dat een lage folaatconcentratie bij de moeder een belangrijke risicofactor vormt voor afwijkingen aan de neurale buis. Ook andere factoren, zoals erfelijke factoren, kunnen het risico op een afwijking aan de neurale buis verhogen.

**Bij DHA geldt de aanbeveling voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, om dagelijks een extra hoeveelheid van 200 mg DHA in te nemen, naast de aanbevolen dagelijkse inname voor volwassenen van omega-3-vetzuren (250 mg DHA + EPA).

We geven enkel algemeen advies, elke zwangerschap is immers anders en de situatie verschilt van persoon tot persoon. Mocht je vragen of twijfels hebben, neem dan contact op met je arts of gynaecoloog. Bespreek ook steeds elke inname van geneesmiddelen en voedingssupplementen, al dan niet op voorschrift, met jouw arts of gynaecoloog.

Uit liefde voor nieuw leven

...