Beheer cookies

U gaat de Femibion ​​website verlaten en wordt doorgestuurd naar een externe leverancier / partner website. Wilt u doorgaan?

Zwanger

Gefeliciteerd! Je bent zwanger en wordt weldra mama. Van gezond eten tot zwangerschapskledij, vreemde symptomen begrijpen en hoe ermee omgaan, en daarnaast ook nog je rechten als zwangere werkneemster kennen. We willen een hulp voor je zijn tijdens deze belangrijke maanden.

Goed om weten

Wat mag ik eten nu is zwanger ben? Is sushi oké? Wat kan je nu al doen om je op de geboorte voor te bereiden en waarom vergeet je steeds weer dingen? We verzamelden alle info die jij nodig hebt om een zorgeloze zwangerschap te beleven.

Sushi, kaas, alcohol… is het slecht voor mijn baby? Wat kan ik eten en drinken nu dat ik zwanger ben?

Het is één van de meest ironische dingen in het leven dat je, net wanneer je last hebt van verscheurende honger, niet mag toegeven aan je lievelingseten. Wanneer je je tijdens de zwangerschap onthoudt van bepaalde voedingsmiddelen, bescherm je hiermee jezelf en je baby tegen het onnodige...

Zwangerschapsdementie - wat gebeurt er met mij?

Vele vrouwen melden dat ze vergeetachtig worden tijdens de zwangerschap. Dus als je merkt dat je vaker naar je autosleutels moet zoeken of je belangrijke afspraken vergeet, zeg dan hallo tegen zwangerschapsdementie. Hier volgt het fijne van die vergeetachtigheid: …

Veelgestelde vragen

Ben je te verlegen om aan je arts te vragen hoe snel je seks kan hebben na de geboorte of hoe je de bekkenbodemspieren strakker krijgt? Wij helpen je graag verder.

Voel je super

Nu je zwanger bent, ondergaat je lichaam momenteel enkele grote veranderingen. Maar dat betekent niet dat je geen lichaamsbeweging meer kan doen of dat je lelijke zwangerschapskledij moet dragen. Er bestaan heel wat creatieve manieren om fit te blijven en er hip uit te zien, zelfs tot aan de geboorte van je baby.

De zwangere werkneemster - je nieuwe outfit voor het werk

Een outfit voor het werk kan je op zich al kopzorgen geven, zelfs zonder rekening te moeten houden met een dikker wordende buik. Gelukkig voorzien de meeste producenten van zwangerschapskledij nu ook kledij voor op het werk en kan je er dus nog altijd professioneel uitzien, ook als je zwanger bent. ...

Zwanger zijn én er stijlvol uitzien: Zo doe je het!

Wat vrouwen uitgeven aan zwangerschapskledij, is heel uiteenlopend. Zwangerschapsforums tonen bedragen die variëren van nul tot honderden euro’s. Het is ook geen verrassing dat deze sommen meestal hoger liggen voor een eerste zwangerschap.

Kan ik nog aan sport doen nu ik zwanger ben?

Het is super dat je al aan lichaamsbeweging doet en dit wilt blijven doen. Bewegen is zowel goed voor jou als voor je baby en zolang je gezond blijft en een normale zwangerschap hebt, is er geen reden om ermee te stoppen.

Op het werk

Je bent zwanger en hebt last van ochtendmisselijkheid. Een probleem want je hebt je manager nog niet verteld dat je zwanger bent. Hoe verberg je die zwangerschapskwaaltjes op het werk? In dit hoofdstuk lees je er alles over.

Omgaan met zwangerschapskwaaltjes terwijl niemand weet dat je in verwachting bent

Hoe ga je om met zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid en vermoeidheid? Lees onze tips.

Producten

Je hebt speciale voedingsstoffen nodig vanaf het moment dat je zwanger wil worden. OMNIBIONTA® PRONATAL voorziet jou en je baby vóór de zwangerschap, tijdens de zwangerschap en bij de borstvoeding niet alleen van foliumzuur, maar ook van Metafolin®. Metafolin® is een door Merck gepatenteerd, hoogwaardig foliumzuur dat direct door het lichaam wordt opgenomen en ervoor zorgt dat alle vrouwen van voldoende folaten* worden voorzien. Samen met andere belangrijke voedingsstoffen ondersteunt Metafolin® de ontwikkeling van je baby naargelang de behoeftes van elke fase: vanaf de kinderwens tot het einde van de borstvoeding.

Van dikke buik tot
geboorte: haal het beste
uit die negen magische maanden

...

We geven enkel algemeen advies, elke zwangerschap is immers anders en verschilt van persoon tot persoon. Mocht je vragen of twijfels hebben, neem dan contact op met je arts of gynaecoloog. Bespreek ook steeds elke inname van geneesmiddelen en voedingssupplementen, al dan niet op voorschrift, met jouw arts of gynaecoloog.