Beheer cookies

U gaat de Femibion ​​website verlaten en wordt doorgestuurd naar een externe leverancier / partner website. Wilt u doorgaan?

Als ik mama ben, verandert mijn stijl dan?

Met een baby erbij, kan stijl soms ver zoeken zijn. Hier zijn enkele nuttige stijltips voor kersverse mama’s.

Hoewel er geen reden is om je stijl van vóór de zwangerschap helemaal vaarwel te zeggen, bestaat er veel kans dat leggings en veel van de andere rekbare kleren die je droeg toen je zwanger was, nog voor een tijdje je beste vrienden zullen zijn. Het zou best kunnen dat je er bijna een jaar over doet om de zwangerschapskilo's te verliezen (behalve indien je een internationale bekendheid bent). Verwacht dus niet om meteen terug op hoge hakken en in skinny jeans rond te huppelen.

Hoezeer je dagelijkse stijl precies zal veranderen, zal ervan afhangen of je tevoren ook graag leggings droeg. Of was jij iemand die altijd volledig opgemaakt de deur uitging?

Zelfs wanneer je terug buitenshuis gaat werken, zal je misschien toch je stijl willen aanpassen tijdens uitstapjes met je baby en andere mama's. Het is niet zo praktisch om op hoge hakken in het park te wandelen en designertopjes gaan niet goed samen met jonge baby's. Je zal ook waarschijnlijk minder tijd hebben om aan je uiterlijk te besteden.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je oude stijl helemaal moet opgeven en al helemaal niet dat je er slordig moet gaan uitzien. Je kan er nog altijd even schitterend uitzien als tevoren bij speciale avondjes uit. Bovendien zijn er heel wat hippe en comfortabele kleren te vinden om overdag te dragen. Probeer onze stijltips om je door de eerste maanden heen te helpen.

Stijlstrategieën voor nieuwe mama's

•Vraag je kapper naar tips over gemakkelijke kapsels, zoals hoe je lange haren in een nonchalante knot draait en hoe je een niet-veel-gedoe look krijgt met wat laagjes en gel.

• Misschien kan je je wenkbrauwen en wimpers laten verven tijdens een bezoek aan de kapper om tijd uit te sparen aan je make-up.

• Probeer figuur-corrigerend ondergoed om je kleren van voor de zwangerschap opnieuw aan te kunnen trekken.

• Let erop dat de kleren die je draagt wanneer je kindje in de buurt is, in de wasmachine mogen worden gewassen. Kies ook bedrukte bloesjes om vlekken te helpen verdoezelen.

• Kies topjes en jurken die rond je buik gedrapeerd zijn en combineer met een aansluitende broek of legging om te vermijden dat je er overal zwaar uitziet.

• Gebruik accessoires zoals oorringen, een zware halsketting of een sjaal om de aandacht af te leiden van de delen die je niet wilt benadrukken.

Het is niet altijd eenvoudig om als nieuwe mama tijd te vinden voor een uurtje winkelen of een kappersbezoek. Wij geven 6 handige tips voor mama’s met tijdsgebrek om er toch schitterend uit te zien!