Skip to main content
Omnibionta_nl_BE_logo
Selecteer een regio
nlBE

Producten

Omnibionta_pronatal_nl_12weeks_230x230
Speciaal ontwikkeld om aan de specifieke behoeften te voldoen vanaf de kinderwens. Dit steeds in combinatie met een evenwichtige en gevarieerde voeding.
MEER WETEN
Omnibionta_pronatal_plus_4weeks_NL_230x230
Speciaal ontwikkeld om aan de specifieke behoeften te voldoen tijdens de zwangerschap. Dit steeds in combinatie met een evenwichtige en gevarieerde voeding.
MEER WETEN
Omnibionta_postnatal_NL_8weeks_230x230
Speciaal ontwikkeld voor moeder en kind tijdens de borstvoeding. Dit steeds in combinatie met een evenwichtige en gevarieerde voeding.
MEER WETEN

Omnibionta Pronatal producten zijn voedingssupplementen en mogen in geen geval een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl vervangen.

Door een supplement van foliumzuur in te nemen, neemt de folaatconcentratie bij de moeder toe. Een lage folaatconcentratie bij de zwangere moeder is één van de risicofactoren voor afwijkingen in de ontwikkeling van de neurale buis bij de groeiende foetus. Vrouwen worden daarom aanbevolen om dagelijks een supplement van 400µg foliumzuur in te nemen gedurende minstens één maand vóór en tot drie maanden na de bevruchting. Het is wetenschappelijk bewezen dat een lage folaatconcentratie bij de moeder een belangrijke risicofactor vormt voor afwijkingen aan de neurale buis. Ook andere factoren, zoals erfelijke factoren, kunnen het risico op een afwijking aan de neurale buis verhogen1.

Bij DHA geldt de aanbeveling voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, om dagelijks een extra hoeveelheid van 200 mg DHA in te nemen, naast de aanbevolen dagelijkse inname voor volwassenen van omega 3-vetzuren (250 mg DHA + EPA)2.


1Aanbevelingen Hoge Gezondheidsraad 2016; 9285.
2EFSA - COMMISSION REGULATION (EU) No 440/2011.