Skip to main content
Omnibionta_nl_BE_logo
Selecteer een regio
nlBE

Over ons


Omnibionta® Pronatal neemt ook de gezondheid en voedingsbehoeften van de moeder ernstig. Het is altijd belangrijk om een gezonde levensstijl en een gezonde voeding aan te houden, maar tijdens deze periode moet je er extra op letten.

Daarom ontwikkelde Omnibionta® Pronatal drie supplementen met foliumzuur voor de verschillende fases van de zwangerschap tot en met het einde van de borstvoeding. De Omnibionta® Pronatal voedingssupplementen voorzien zwangere vrouwen, jonge mama's en vrouwen die willen zwanger worden van de voedingsstoffen die zij nu vooral nodig hebben, zoals folaten (Metafolin® en foliumzuur) en DHA. In combinatie met een evenwichtige en gevarieerde voeding, kan het jou en je baby ondersteunen tijdens deze belangrijke periode. Omnibionta® Pronatal bevat o.a. folaten, een voedingsstof die essentieel is tijdens de zwangerschap omdat ze weefselgroei bij de moeder en foetus stimuleert1. Via de placenta krijgt de ongeboren baby alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen. Het DHA draagt dan weer bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen en ogen van de foetus en de zuigeling die borstvoeding krijgt².

We geven enkel algemeen advies, elke zwangerschap is immers anders en verschilt van persoon tot persoon. Mocht je vragen of twijfels hebben, neem dan contact op met je arts of gynaecoloog. Bespreek ook steeds elke inname van geneesmiddelen en voedingssupplementen, al dan niet op voorschrift, met jouw arts of gynaecoloog.

Door een supplement van foliumzuur in te nemen, neemt de folaatconcentratie bij de moeder toe. Een lage folaatconcentratie bij de zwangere moeder is één van de risicofactoren voor afwijkingen in de ontwikkeling van de neurale buis bij de groeiende foetus. Vrouwen worden daarom aanbevolen om dagelijks een supplement van 400µg foliumzuur in te nemen gedurende minstens één maand vóór en tot drie maanden na de bevruchting. Er moet informatie aan zwangere en borstvoeding gevende vrouwen worden verstrekt dat het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA naast de aanbevolen dagelijkse inname voor omega 3-vetzuren voor volwassenen, d.w.z.: 250 mg DHA en eicosapentaeenzuur (EPA). De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die zorgen voor een dagelijkse inname van ten minste 200 mg DHA2.


1Aanbevelingen Hoge Gezondheidsraad 2016; 9285.
2EFSA - COMMISSION REGULATION (EU) No 440/2011.
3EFSA - COMMISSION REGULATION (EU) No 432/2012.