Beheer cookies

U gaat de Femibion ​​website verlaten en wordt doorgestuurd naar een externe leverancier / partner website. Wilt u doorgaan?

Hoe kan ik de voorbereidingen op een zwangerschap verbergen van mijn collega’s?

Eenmaal je actief probeert zwanger te worden, lijkt het soms alsof je de voorbereidingen op je zwangerschap niet kan verbergen voor je collega’s. Hieronder volgen een aantal tips om je nieuwsgierige collega's op een dwaalspoor te brengen.

Tip 1: Geen alcohol meer

Merkt er iemand op dat je nu plots geheelonthouder bent geworden, vertel dan dat je aan een ontgiftingskuur bent begonnen. Dat is niet eens gelogen! Is het op een moment dat je er eigenlijk niet onderuit kan, dan kan je nog altijd het excuus van autorijden gebruiken.

Tip 2: Cafeïne vermijden

Overschakelen naar koffie zonder cafeïne is waarschijnlijk wel een voor de hand liggende reden waarom mensen denken dat je zwanger wilt worden. Als iemand je naar de reden vraagt, vertel dan dat je de laatste tijd moeite hebt met slapen en dat je een tijdje geen koffie meer drinkt om te zien of dit helpt.

Tip 3: Van onderwerp veranderen

Komt het onderwerp van baby's ter sprake op het werk, weer oppervlakking. Meer dan 'Ik zou graag ooit wel eens mama worden' hoef je niet te zeggen. Probeer discreet van onderwerp te veranderen met een vlotte 'Wauw! Wat een prachtig topje, is dat nieuw?' Een leugentje om bestwil mag wel. Wanneer je collega's te weten komen dat je zwanger bent - en jij zelf het nieuws bekend wil maken - zullen ze perfect begrijpen waarom je het privé wilde houden. 

Tip 4: Blijf ervoor gaan

Je kan niet voorspellen wanneer je precies zwanger zal worden, dus laat je huidige plannen niet afhangen van de toekomst. Het is prima om je beste beentje voor te zetten bij interessante nieuwe projecten en promoties. Hoe je dat oplost wanneer je zwanger bent, beslis je wel wanneer het zover is.

Of misschien heb je er helemaal geen behoefte aan om je kinderwens en zwangerschapsplannen stil te zwijgen? Ontdek waarom het soms deugd kan doen om er wél over te praten.