Beheer cookies

U gaat de Femibion ​​website verlaten en wordt doorgestuurd naar een externe leverancier / partner website. Wilt u doorgaan?

Tijdsbesparende tips voor nieuwe mama’s en papa’s

De overgang van koppel naar gezin is waarschijnlijk de grootste aanpassing van levensstijl die jullie ooit zullen beleven. Samen de kneepjes van het ouderschap leren, kan een prachtige manier zijn om de relatie met je partner te versterken. Wij geven alvast 11 slimme tips mee.

Tip 1: Praat over meningsverschillen

Er is vaak meer dan één manier om de dingen te doen en waarschijnlijk zullen jij en je partner sommige zaken op een verschillende manier aanpakken. Als je van in het begin op een rustige manier die verschillen bespreekt, vermijdt je conflicten.

Tip 2: Los elkaar af

Is je partner sneller opnieuw aan het werk dan jij, dan kan hij voor de baby zorgen bij zijn thuiskomst en jou in het weekend ook eens laten uitslapen. Geef je borstvoeding, kolf dan melk af in een flesje zodat je partner ook een keer een nachtvoeding kan overnemen.

Tip 3: Rust wanneer je baby slaapt

’s Nachts is dit vanzelfsprekend, maar overdag kan je ook een dutje doen. Lukt het je niet om in slaap te vallen overdag? Sluit dan gewoon je ogen. Op die manier even uitrusten, kan ook je energiepeil verhogen.

Tip 4: Laat de klusjes staan

Jullie zullen het allebei te druk hebben en te moe zijn om veel tijd aan het huishouden te besteden. Heb je hier last van en kan je het financieel aan, zoek dan een poetshulp zodat jullie zich kunnen concentreren op het nieuwe ouderschap. Als geld een probleem is, kan je altijd naaste familie om hulp vragen. 

Tip 5: Maak grote hoeveelheden klaar en vries in

Op die manier heb je op sommige dagen een snelle maaltijd die je enkel moet opwarmen. Vergeet niet om de porties te voorzien van een etiket (naam en datum). 

Tip 6: Laat boodschappen aan huis leveren

Dit is veel gemakkelijker dan met je baby naar de supermarkt gaan.

Tip 7: Maak de nachtvoedingen gemakkelijk

Plaats het kinderbedje naast jouw bed zodat je enkel de zijkant naar beneden moet doen zonder uit bed te moeten als je de baby 's nachts moet voeden. Gebruik een nachtlampje want dit is beter voor de ogen en zo vallen jullie ook makkelijker terug in slaap.

Tip 8: Gebruik een draagdoek

Door je baby te 'dragen' blijft hij/zij gelukkig en heb jij je handen vrij voor andere taken

Tip 9: Maak vaker een uitstap

Houd een lijstje bij van alles wat je moet meenemen wanneer je een uitstap maakt met je baby. Beter nog: koop een luiertas en vul die met alle basisbenodigdheden zoals doekjes, luiers, een afsluitbare zak voor gebruikte luiers, een luierkussentje en reservekleertjes.

Tip 10: Plan afspraken later op de dag in

Dit zal je helpen om minder gehaast je huis te moeten verlaten. Voorzie ook extra tijd voor oponthouden (bijvoorbeeld vuile luiers).

Tip 11: Deel tips met andere ouders

Deelnemen aan een praatgroep voor jonge ouders, een postnatale cursus volgen of je registreren op een online forum voor ouders zijn ook prima manieren om de kneepjes van het vak te leren kennen. Je leert ook snel en gemakkelijk andere mensen kennen die in hetzelfde schuitje zitten en je kan er zelfs vrienden voor het leven aan overhouden.

Voor mama’s die de tijd niet vinden om hun oude beautyroutines bij te houden en een nieuwe outfit te aan de haak te slaan, hebben we enkele tijdsbesparende stijltips  opgelijst.

Tijdsbesparende tips zijn goed en wel, maar soms heb je ook wat tijd voor jezelf nodig. Ontdek onze tips om helemaal tot rust te komen!