Cookie Consent

U gaat de Femibion ​​website verlaten en wordt doorgestuurd naar een externe leverancier / partner website. Wilt u doorgaan?

Tips voor stijlvolle mama’s met tijdsgebrek

Het is niet altijd eenvoudig om tijd voor jezelf te vinden wanneer je voor een kindje moet zorgen. Een uurtje winkelen of een kappersbezoek zijn herinneringen uit een ver verleden… Wij geven 6 handige tips voor mama’s met tijdsgebrek om er toch schitterend uit te zien!

Tip 1: Vraag om een vriendendienst

Familie en vrienden zijn vaak bereid om een uurtje of twee op jouw kleine schat te letten! Geef je baby af net na een voeding, dat geeft je wat meer speling en de baby zal eerder geneigd zijn om te slapen. Zelfs al is het maar om in een cafeetje even in een tijdschrift te bladeren, het zal je deugd doen om even wat aandacht aan jezelf te schenken.

Tip 2: Koop online

Het internet is de beste vriend van elke drukke mama. Op websites vind je gemakkelijk een overzicht van alle nieuwe modellen die in de winkels liggen en bekende Vlaamse Instagrammers zoals Elle Milla en Mama van vijf kunnen je inspiratie geven voor je eigen stijl. 

Tip 3: Timing is alles

Ben je van plan om met je baby naar het winkelcentrum te gaan? Kies dan een goed moment uit! Vertrek na een voeding en luierwissel en hopelijk zal hij of zij dan een hele tijd dutten en droog blijven.

Tip 4: Schoonheidsspecialiste aan huis

Zoek naar een kapper of schoonheidsspecialiste die aan huis komt om zo te genieten van een verwenbeurt zonder de stress van buitenshuis te moeten zijn met de baby. Het is zalig om op je gemak thuis te kunnen blijven en alles binnen handbereik te hebben.

Tip 5: Maak gebruik van winkelavonden

Zoek uit wanneer je favoriete salon of winkel later open is en plan op dat moment een 'papa-en-baby' moment in. Dit wordt jouw vrije avond! Hoe later op de dag of avond, hoe minder lang aanschuiven. Een win-winsituatie voor iedereen.

Tip 6: Voel je niet schuldig

Als je je slecht voelt omdat je tijd neemt voor jezelf - niet doen! De tijd zonder je baby is voor jullie allebei belangrijk. Het helpt je baby om zich te hechten aan vrienden en familie (een belangrijk onderdeel van de sociale ontwikkeling) en bezorgt jou onmisbare ontspanning. En het is niet omdat je mama bent, dat je geen leven mag hebben! 

Na de geboorte kan je stijl wat veranderen. Borstvoeding, zwangerschapskilo’s, tijdsgebrek, … Ze kunnen allemaal een grote rol spelen. Ontdek onze stijltips voor mama’s die borstvoeding geven en onze tips voor mama’s met enkele extra zwangerschapskilo’s.