Beheer cookies

U gaat de Femibion ​​website verlaten en wordt doorgestuurd naar een externe leverancier / partner website. Wilt u doorgaan?

Vermoeidheid, alle mama’s kunnen ervan meespreken

Voor vele nieuwe mama’s is (over)vermoeidheid een dagelijkse realiteit. Tijdens zulke periodes moet ons energiepeil hoog blijven, en daarbij speelt gezond eten een beslissende rol. Maar wat als we niet genoeg gezonde voeding binnenkrijgen?

Het leven zoals het is: mama zijn

...

Mama zijn… Best vermoeiend

De baby is er eindelijk! Je hebt een lange weg afgelegd: eerst het hele beslissingsproces, dan een tijdje proberen om zwanger te geraken, 9 maanden lang vol ongeduld uitkijken naar de komst van je baby, nadien thuis genieten van die schattige teentjes en kirrende geluidjes. En nu… Back to Reality. Maar met een baby erbij. Je voelt je net een jongleur in het circus die geen enkele bal mag laten vallen. Je moet absoluut op tijd op je werk zijn voor een belangrijke vergadering en net voor de tussenstop aan de kribbe denk je er ineens aan dat je de luiertas van baby Kamiel thuis vergeten bent! Je hebt maar net één brandje geblust of er is al een volgende ontstaan. Werk, gezin, een sociaal leven, hobby’s, huishouden … Je bent constant in de weer en je to do lijstje past al lang niet meer op één enkel Post-it’je.

Lijdt jij aan (over)vermoeidheid?

Het leven van een mama is niet te onderschatten. Vaak gaat het gepaard met non-stop vermoeidheid. We hebben minder energie, kunnen minder enthousiasme opbrengen voor uitjes met vriendinnen, en genieten over het algemeen minder van het leven. Herken je je in de onderstaande vijf punten? Dan kan het goed zijn dat ook jij oververmoeid bent:

1.       Je grijpt geregeld terug naar koffie of chocolade om een energiedipje te bestrijden;

2.       Je herinnert je bepaalde delen van een vergadering op het werk niet omdat je bijna ingedut was;

3.       Waar een wil is, is een weg. Maar niet voor sport. Je kan je maar niet aan het sporten zetten ook al weet je dat je er energie uit zou putten;

4.       Zelfs aan je beste vriendinnen en lieve familie begin je je te storen.

5.       “Goh, waarom zou ik dit nu doen als ik het gerust tot morgen kan uitstellen?” Je kan je maar moeilijk concentreren en stelt complexe taken telkens weer uit.

Gezond eten, belangrijk voor ons energiepeil

...

Gezond eten voor een gezond energiepeil

Wat we eten, heeft een grote invloed op onze gezondheid en dus ook op ons energiepeil. Als  we niet genoeg groenten en fruit eten en vaak de winkelkar volladen met kant-en-klaarmaaltijden, krijgen we niet de nodige voedingsstoffen binnen en kan ons lichaam niet meer volgen. Gecombineerd met weinig slaap en beweging, veranderen we in zombies die altijd moe zijn en niet vooruit kunnen. En voor mama’s die continu in de weer zijn, kunnen zulke scenario’s echt niet. 

Voedingssupplementen om vermoeidheid te bestrijden

Om die toestanden te vermijden, kunnen we vertrouwen op vitaminesupplementen zoals Omnibionta3 All Day Energy om tijdelijke vermoeidheid tegen te gaan en ons energiepeil op te krikken. Omnibionta3 All Day Energy is een unieke formule van 11 vitamines, 3 mineralen en melkfermenten. Bovendien bevat Omnibionta3 All Day Energy een nieuwe coating-technologie die ervoor zorgt dat de vitamines geleidelijk gedurende de hele dag worden vrijgegeven. Op die manier heb je de hele dag door meer energie en kan je weer tijdig opstaan, die berg strijk onder handen nemen, nieuwe sneakers kopen voor dochterlief, bijbabbelen met je BFF en eindelijk ook die laatste aflevering van Orange is The New Black bekijken.