Beheer cookies

U gaat de Femibion ​​website verlaten en wordt doorgestuurd naar een externe leverancier / partner website. Wilt u doorgaan?

Bewezen effect: planning en voedingssupplementen stimuleren gezondheid baby

De gezondheid van een baby wordt voor 25% beslist door DNA. De overige 75% is afhankelijk van de levensstijl van de moeder. Welke stappen kunnen toekomstige mama’s ondernemen voor de gezondheid van hun baby?

...

Levensstijl belangrijker dan DNA voor gezondheid baby

25% DNA vs. 75% omgevingsfactoren

Recent onderzoek1 geeft aan dat onze gezondheid slechts voor een kwart bepaald wordt door genetische factoren . Dat betekent dat tot 75% gestuurd kan worden door de interactie van de genen met de levensstijl van de moeder.De levensstijl van de moeder beïnvloedt in grote mate de gezondheid van de baby. Niet enkel voor de zwangerschapsperiode, maar voor de rest van de baby’s leven”, aldus dr. Van Wiemeersch, voorzitter van de Beroepsvereniging van de Belgische Verloskundigen en Gynaecologen.

Wil je binnenkort zwanger worden? Begin al maar te plannen!

Een goede voorbereiding is dus noodzakelijk voor alle mama’s in spe. Die voorbereiding begint al vóór je kinderkamerplanning en vóór de onderhandelingen over de perfecte naam. Het begint vanaf het moment dat je beslist om zwanger te worden. Dit zijn de vijf belangrijkste to do’s in de periode voor de verwekking:

  1. Bezoek je arts, gynaecoloog of vroedvrouw voor raad

  2. Neem foliumzuur

  3. Eet gezond

  4. Geen sigaretten en alcohol

  5. Beweeg voldoende

...

Foliumzuur, essentieel voor iedereen die wil zwanger worden

Foliumzuur, essentieel voor iedereen die wil zwanger worden

Waarom is foliumzuur zo belangrijk? Een gebrek aan foliumzuur kan leiden tot een open ruggetje of open schedel bij baby’s, de zogeheten neurale buisdefecten. Als vrouwen al van vóór de zwangerschap foliumzuur nemen, vermindert dat risico aanzienlijk –  met 70% zelfs2. De Belgische Hoge Gezondheidsraad3 raadt vrouwen daarom ook aan om vanaf één maand vóór de zwangerschap tot de tweede maand van de zwangerschap dagelijks 0.4mg foliumzuur in te nemen. Let op: foliumzuur kan je terugvinden in bladgroenten, fruit en bepaalde verrijkte granen maar niet voldoende om de zwangerschap optimaal te ondersteunen.

Met Omnibionta Pronatal biedt Merck het actieve bestandsdeel van foliumzuur aan, namelijk Metafolin®.

2 Cavalli, P. (2008). Prevention of Neural Tube Defects and proper folate periconceptional supplementation. Journal of Prenatal Medecin, 2(4), 40–41.