Beheer cookies

U gaat de Femibion ​​website verlaten en wordt doorgestuurd naar een externe leverancier / partner website. Wilt u doorgaan?

Emma, Arthur, Louise, … hoe kies ik de juiste babynaam?

Er bestaan miljoenen namen voor baby’s. Sommige zijn traditioneel, andere zijn modern. De juiste naam voor jouw baby zit daar ergens tussen. Wij helpen je met enkele tips om de juiste naam te kiezen voor je baby.

...

Tip 1 – Kan je het gemakkelijk spellen?

Niets zo vervelend als meerdere keren je voornaam te moeten spellen voor de doktersreceptioniste, parfumverkoopster, garagehouder, … Ga voor een voor de hand liggende spelling en maak het je kind gemakkelijk zodat ze niet steeds moeten zeggen “nee, niet L-O-L-A maar L-O-L-A-H”.

Tip 2 – Ongelukkige combinaties

Iedereen kent wel iemand die Jan Janssen of Conny Komen heet. Hoe of waarom die ouders ooit die keuze hebben gemaakt, blijft een raadsel. Denk goed na over de combinatie van de voor- en achternaam om plagerijen op de speelplaats te vermijden.  Initialen zijn ook belangrijk, denk maar aan de voorbeelden zoals Katrien-An Ketels of Pieter-Izaak Smits.

...

Tip 3 – Inspiratieloos

Soms heb je het gevoel dat alle leuke namen al bezet zijn door vrienden en familie. Wees gerust, er zijn nog miljoenen leuke opties voor jullie. Er bestaan leuke apps die je helpen bij het zoeken, wij vinden babyname een topper!

Tip 4 – Wat is de betekenis van de naam?

Misschien vind je Sara wel mooi, maar ben je niet helemaal overtuigd. Als je dan te weten komt dat Sara afgeleid is van een oud Hebreeuws woord dat “vorstin” wil zeggen, vind je het misschien wel ineens passend voor jouw kleine prinses!

...

Tip 5 – Familie en vrienden eren

Is je partner kind aan huis bij zijn grootvader? Heb je een speciale persoon die je te vroeg is afgenomen? Het kan een mooi eerbetoon zijn aan een familielid of goede vriend(in) om je baby naar hen te noemen. Een combinatie van voornamen uit beide families kan ook leuk zijn. Bijv. “Elisabeth” van zijn grootmoeder met “Marie” naar jouw tante kan “Lizzy-Marie” worden.

...

Tip 6 – Internationale toekomst

Wie weet wordt jouw baby later een belangrijke diplomaat of staat haar een carrière te wachten in het buitenland. Het kan een goed idee zijn om een naam te kiezen die ook in andere talen natuurlijk klinkt, zoals Thomas, Sofie, Anne of Max. In ons tweetalig land is dat altijd mooi meegenomen!

Tip 7 – Langetermijn denken

Hoe cool Hodor (Game of Thrones) of Elsa (Frozen) op dit moment ook mogen klinken, op de langetermijn kunnen zulke namen misschien gênant zijn voor je kind. Probeer dus je enthousiasme voor je favoriete TV- of filmpersonage tot je goudvissen te beperken. 

Tip 8 – Negatieve associaties

Iedereen maakt het wel eens mee. Je partner is gek van de naam Lucas maar het doet jou denken aan dat vervelend klasgenootje van vroeger. Probeer zulke negatieve associaties te overstijgen, uiteindelijk is je baby belangrijker dan een pestkop van 30 jaar geleden.