U gaat de Femibion ​​website verlaten en wordt doorgestuurd naar een externe leverancier / partner website. Wilt u doorgaan?

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding. FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

FEMIBION has developed supplements for the special phases of pregnancy, from before conceiving to the end of breastfeeding.  FEMIBION food supplements provide well chosen nutrients that, used as a complement to a balanced and varied diet, can support the mom and the baby during this special and exciting time.

De tweede zwangerschap van Elle Milla…
Van het begin tot de bevalling: een heel andere ervaring dan bij broertje Cis

Blogster en mama Elle Milla had twee heel verschillende zwangerschappen. Bij de eerste zwangerschap verliep alles vlekkeloos, de tweede was een ander verhaal. Elle Milla vertelt alles over haar tweede zwangerschap, een groot avontuur met een wondermooi einde.

Zwanger zijn van Cis

Enkele blogposts geleden vertelde ik jullie over mijn eerste zwangerschap. Een zalige onbezorgde zwangerschap... Tot in de puntjes voorbereid! Ja, ik was helemaal klaar om kleine Cis met open armen en heel mijn hart te ontvangen!

Cis is een prachtig mannetje en vanaf dag 1 heel eigen. Zoals Cis is er maar eentje en ook al was hij meestal een hele flinke jongen, toch had ik mijn handen vol met zo'n kleine kapoen.
We waren de beste vrienden, deden alles samen en aan een volgende baby dacht ik nog niet. Als ik aan een broertje of zusje dacht voor Cis, zou ik pas stoppen met de pil als Cis naar school zou gaan. Toch besliste het lot daar anders over.

Ontdekken dat ik zwanger was

Toen ik me al enkele dagen heel moe voelde en mijn altijd zo regelmatige menstruatie maar uitbleef ging ik op "woensdag knuffeldag" samen met Cis toch maar eens een zwangerschapstest halen... Terwijl ik er eigenlijk van overtuigd was dat deze negatief zou zijn... Bleek ik na 2 keer testen toch zwanger te zijn.

Zo ongepland... En zo plots.
Ik was zo bang dat ik nog niet klaar was om die liefde voor Cis te delen...
Ik was bang en schrok me te pletter...

Niet wetende dat ik een uurtje later op de spoed zou belanden. Nog geen 10 minuten wist ik dat ik zwanger was en ik kreeg ontzettend veel pijn in mijn buik... Ik draaide weg en werd met de ziekenwagen naar de spoed gebracht! (Het hele verhaal is iets dramatischer, en kan je hier en hier volgen!)

...

Photo © Elle Milla: Voor een tweede keer zwanger zijn

Een heterotopische zwangerschap

Diezelfde avond werd ik nog geopereerd om na de operatie wakker te worden en te horen dat ik toch geen gesprongen cyste op mijn eierstokken had, maar dat er sprake was van een heterotopische zwangerschap en dat ze 1 kindje hadden weggehaald.
Het andere kindje zat goed en wel... (achteraf wist ik niet dat dit ook een wonder bleek te zijn!) Hoe dan ook, ik lag alleen in het ziekenhuis... Stikkend van de pijn... En of ik er nu klaar voor was of niet, dat kindje zat in mijn buik en het zou er snel aankomen!

Het kwam dan misschien niet op het ideale moment... Net tijdens het stoppen van onze winkel en midden in een periode van onzekerheid.

Bang afwachten op baby Vin

Tuurlijk was ik snel dolblij met het nieuws... En ik kon ook uren dromen als ik mij voorstelde hoe Cis en Vin samen zouden gaan spelen. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik ook heel bang was... Bang voor de toekomst... Bang omdat ik wist dat ik nu echt minder zorgeloos kon genieten van deze zwangerschap...

Want ik had me na de zwangerschap van Cis voorgenomen om nog 1 keer met volle deugd zwanger te zijn... Het was zo leuk en ik wou dan ook nog 1 keer ieder momentje koesteren.

Pas vanaf week 14 begon ik me weer wat beter te voelen... Ik had na mijn spoedopname enorm veel bloed verloren en was heel zwak...

Het belang van foliumzuur

Ik verbleef die weken enorm veel in bed... Veel rusten, slapen, gezond eten en drinken en de nodige zwangerschapsvitaminen, zoals het foliumzuur in de Omnibionta Pronatal pilletjes. Zwangerschapsvitamines bevatten foliumzuur, een heel belangrijke vitamine voor de ontwikkeling van je baby. Het vermindert de kans op een open schedel en open ruggetje, iets wat niet altijd geweten is. Nog meer dan de vorige zwangerschap vond ik gezond leven en eten heel belangrijk.

Supermommy

Wanneer ik me weer beter begon te voelen vlogen de weken en maanden voorbij.
Ik wist wat me te wachten ging staan, had alle spulletjes van Cis nog bij de hand liggen dus daar hoefde ik me geen zorgen over te maken... Ik zou tot de laatste weken keihard werken om mijn grote droom te verwezenlijken en dat was... Starten met de Elle Milla Shop.

Iedereen verklaarde me voor gek... Zelfstandige worden, een eigen zaak oprichten terwijl je zwanger bent, maar ik geloofde erin... Gelukkig had het allemaal met mama's en kids te maken en gaf zowel Cis als kleine Vin in de buik mij nog meer inspiratie maar ook keiveel steun.... Ik zou dit gewoon allemaal WEL kunnen...

Ik ben zo blij en zo trots dat ik dit allemaal in die ene korte periode heb opgebouwd, maar soms... Heel soms zou ik die laatste zwangerschap iets bewuster hebben willen beleven. Die lieve stampjes van Vin terwijl Cis met zijn handjes kwam voelen, kwam kusjes geven en zei dat hij snel met zijn broertje zou gaan spelen! Het was echt zo mooi om te zien...

De voorbereidingen

De laatste maand voor de uitgerekende datum zou volledig in teken staan van de bevalling... Ik zou een maand lang alles op het gemak voorbereiden... Beloond worden voor mijn harde werk en geduld. Ik zou de babykamer mooi maken, alle kleertjes wassen en strijken, nieuwe spulletjes gaan bijkopen, geboortekaartjes verzinnen en doopsuiker klaarmaken... Maar eerst DE GROTE opening van de shop... Dit gebeurde in een prachtig zonnig weekend. 1 augustus 2013... Ik had enorm veel leuke reacties gehad en heel wat bestellingen... En zou deze op maandag 3 augustus inpakken en verzenden.

Maar toen ik na een hele nacht bleef ontkennen dat mijn weeën waren begonnen en ik bloed verloor moesten we toch weer naar de spoed... Bang voor het ergste kreeg ik te horen dat de bevalling al goed begonnen was en ik al aan 8 cm zat...

(Dit kon toch niet waar zijn??? Ik had he-le-maal nog NIETS voorbereid... Ik had zelfs geen kleertjes klaargelegd.... Er moest nog zoveel geregeld worden...)

...

Photo © Elle Milla: Mijn lieve Vin, mijn mooie baby

De bevalling… En dan mijn mooie baby in mijn armen houden

Er was geen stoppen meer aan... Ineens ging het om een stuitligging en de gynaecoloog wist me te overtuigen om toch niet voor een keizersnede te gaan maar gewoon voor een natuurlijke bevalling... Voor ik het wist lag ik daar te persen...

En lag mini mini Vin enkele minuten later in mijn armen... Zo klein, zo mooi, zo perfect... Plots maakte niets meer uit... En al die zorgen voor die voorbereidingen waren zo onbelangrijk! Het voelde zo goed... Vin was bij ons... En ik wist het meteen... Jij bent speciaal... Een echte vechter. Ik kon niet wachten om hem mee naar huis te nemen, om hem te zien spelen met Cis... Want moesten jullie het je nu afvragen... Neen... Ik was niet bang meer om die liefde voor Cis te delen! Hoe kon het ook anders met zo'n prachtig mooi kereltje in mijn armen!

Benieuwd naar mijn eerste zwangerschap? Een zalige, onbezorgde zwangerschap die eindigde met mijn kleine wonder, Cis.